Windmills and Giants

Windmills And Giants

Windmills and Giants er et Oslo-basert band som spiller en ambisiøs kombinasjon av Folk, Rock og Americana. Bandet tar inspirasjon fra amerikanske artister som Jason Isbell and the 400 Unit, Iron & Wine, og Brian Fallon, samt norske artister som Minor Majority, Madrugada og Kings of Convenience. Ved å blande tradisjonell Nashville-instrumentering og moderne låtskriving, skaper Windmills and Giants et lydbilde som føles tidløst, men samtidig unikt og forfriskende.

Bandet ble stiftet av Lars Nilsson og Thomas Solvang i 2016 og gav allerede i 2017 ut sitt første album ‘Teen Angst for Twenty-Somethings’, et album inspirert av tradisjonell amerikansk folkemusikk, men med tekster og budskap tydelig preget av moderne tid. Etter mange konserter rundt om i landet og noen uker i studio gav duoen, i desember 2018, ut sitt andre album ‘Somehow, the Ship Remained Floating’. Dette ble det naturlige steget videre i retning av et mer bandfokusert lydbilde, og resultatet av et ønske om å gi deres, til tider minimalistiske låter et mer komplekst og spennende uttrykk.

Etter to album godt plantet i folk-rock-landskapet, var det på tide med noe nytt. Noe som kunne gi deres uttrykk et friskt pust – resultatet ble albumet ‘Are We There Yet?’. En samling av låter som til tider lener seg mot en mørkere og mer eksperimentelt lydbilde enn deres tidligere utgivelser. Duoen ønsket denne gangen å dykke dypere ned i deres eklektiske musikksmak, og ikke la sjangerbaserte forventninger begrense dem. Dette gjør ‘Are We There Yet?’ til deres mest ambisiøse og allsidige album til dags dato.

Del gjerne
Share on facebook
Share on twitter

Det er mye spennende på gang

Meld deg på nyhetsbrevet og få nyheter og oppdateringer rett på eposten.

    Festival Uten Navn © 2018-2021